marți, 14 iunie 2016

Sisteme audioghid performante furnizate bibliotecii Teleki-Bolyai din Târgu Mureş

   Amro Electronic Grup a asigurat sisteme audioghid performante de tipul Happy Guide pentru Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu Mureş. Turiştii care pătrund acum în bibliotecă au parte de vizite ghidate, instructive. Cu ajutorul audioghidurilor ei află informaţii utile despre colecţiile de cărţi şi îşi îmbogăţesc cultura generală într-un mod rapid şi eficient.

   Iar oferta Amro Electronic Grup nu se opreşte aici. Pe lângă aceste aparate, pe site-ul AmroElectronic Grup gasiti şi alte tipuri de audioghiduri: sisteme audioghid tip borseta, aparate de ghidare turişti şi traducere simultana în varianta Two Way sau sisteme de ghidare turişti Iguide.



   Târgu Mureş este un oraş frumos, cu un aer medieval. Are clădiri impunătoare, adevărate bijuterii arhitecturale. Şi, deşi este un oraş mic de provincie, are o istorie deosebită, vie.

   El găzduieşte nenumărate comori de cultură care sunt vizitate de turişti din întreaga lume. O astfel de comoară este biblioteca Teleki-Bolyai, construită în secolul al 18-lea de guvernatorul Transilvaniei, Samuel Teleki.

   În bibliotecă există exemplare literare valoroase, printre care se numără: “Primul dicţionar al limbii tibetane”, “Observaţii medicale ale alchimistului şi medicului Paracelsus ”, “Harwey Wiliam – Descoperirea sistemului circular sanguin”, “Kyr Paulus – Sanitatis studium, Cea mai veche carte de medicină păstrată”, “Operele complete ale lui Hipocrat şi multe altele.

   Aici vin şi mulţi turişti străini, care sunt uimiţi de bogăţia literară a acestui loc.
Pentru a facilita vizitele turiştilor, Amro Electronic Grup a pus la dispoziţia bibliotecii sisteme audio ghid de tipul Happy Guide, cu informaţii mp3 înregistrate.



   Aceste ghiduri audio, Happy Guide, sunt aparate de tip ipod. Pe ele se pot încărca fişiere audio în zece limbi diferite – ceea ce le face extrem de utile atunci când e vorba de vizitatori din alte ţări.

   Cu ajutorul unui astfel de ghid audio se pot obţine informaţii preţioase, fără a se apela la un personal angajat. Informaţiile pot fi accesate manual, tastând nişte cifre. Sau automat – în varianta Gps.

   Astfel experienţa vizitatorilor care intră în biblioteca Teleki – Bolyai este mult îmbunătăţită. Tehnologia modernă îşi găseşte o utilizare excelentă în cadrul unui lăcaş de cultură cu alură străveche.