luni, 10 septembrie 2012

Solutii audio pentru muzee si ghizi turistici – Happy Guide




Ce este audioghidul?

Happy Guide este un aparat multimedia ce are capacitatea de a stoca informatii in format mp3; informatiile sunt  inregistrate in diferite limbi (engleza, franceza, italia, germana etc) si pot fi accesate fie manual, prin tastarea unor cifre, semi-automat sau total automat (varianta Gps).

Aspectul audioghid-ului este asemanator cu cel al unui telefon, are un difuzor incorporat, taste alfanumerice si un ecran.
solutii audio muzee si ghizi


Practic, pe acest aparat se pot inregistra- prezentari de muzeu, info despre diferite obiective turistice, iar in timpul unei vizite fiecare turist are posibilitatea de  asculta descrierile in ritm propriu, le poate derula inainte/ inapoi si isi regleaza volumul dupa bunul plac.

Acest aparat inlocuieste cu succes un ghid uman, eliminand totodata situatiile in care o persoana din grup, care sta mai in spate, nu reuseste sa auda ce spune ghidul sau nu intelege si ar dori sa i se repete. De asemenea, in cazul unei vizite la muzeu, in cadrul aceluiasi grup se pot afla turisti vorbitori de limbi diferite, fiecare avand aparatul propriul pe care pot selecta limba dorita. Audioghidul prezinta avantaje si in privinta costurilor, pe termen lung pretul platit pe aparate este cu mult mai mic decat costurile cu salariile ghizilor sau translatorilor.
Pretul unui ghid audio este de 60 euro + tva.

Pe scurt aparatul este un un ghid personal, rabdator si bine informat! Functioneaza continuu mai mult de 8 ore si i se pot adauga inregistrari in peste 30 de limbi. Textele audio citite de vocile feminine sau masculine pot fi insotite de muzica ambientala si efecte sonore. Volumul de informatii maxim atinge  4G (echivalentul a 70 de ore de inregistrari).